Baas over je werktijd

Je hebt ontzettend leuk werk en toch heb je er de laatste tijd minder plezier in.

Je voelt je overbelast, het werk is nooit af, je vraagt je af en toe af wat je de hele dag nou gedaan hebt. Je mailbox zit vol met werk dat nog gedaan moet, je takenlijst is zo lang dat je er niet meer naar durft te kijken en je agenda loopt over van de vergaderingen. Het overzicht is zoek en de rust in je hoofd ook.

Vaak moet je thuis nog het één en ander afmaken. Dat geeft niet, maar langzamerhand wordt het zo veel, dat het er thuis niet gezelliger op wordt. Je slaapt ook wel eens slecht door de werkdruk en vraagt je af hoe je dit vol moet houden. Je maakt je zorgen of je misschien op weg bent naar een burn-out.

Herkenbaar?

Wat als…

je fluitend naar je werk gaat, met de zekerheid dat je het aan kan? Dat je weet hoeveel werk je hebt liggen, welke taken je uit hebt staan bij anderen en wanneer je deadlines zijn? Die je natuurlijk gewoon gaat halen of waarbij je tijdig aan de bel kunt trekken als het even tegen zit. Kortom, dat je baas over je werktijd bent?

Inhoudelijk weet je ongetwijfeld hoe je je werk moet doen. Maar het organiseren van je werk is in de moderne, veeleisende kantoorjungle niet eenvoudig. Je moet kunnen plannen, prioriteren, organiseren, beslissen en delegeren. En dat in hoog tempo.

Misschien heb je al eens eerder ‘iets’ geprobeerd, maar na een tijdje lukte het toch niet meer en heb je het aan de kant geschoven. ‘Het werkt toch niet’. Verandering is lastig en volhouden van een nieuwe werkwijze niet makkelijk.

In mijn training leer je, hoe je dat aanpakt en ga je het ook daadwerkelijke doen.

Samen zetten we een voor jou werkend systeem op en vervolgens help ik je volhouden. Terugval is heel normaal en juist niet het moment om het systeem over boord te gooien.

Je wordt weer de baas over je werktijd, in plaats dat je geleefd wordt. Je hebt weer overzicht en daardoor rust in je hoofd. Je werkplezier is weer terug.

Het is heel goed mogelijk om grip op je werk te krijgen

en met een volle agenda toch met plezier aan het werk te zijn.

Wat kost deze training?

Je investering is: 597 euro (vrijgesteld van btw)

Data:

woensdag 18 maart en dinsdag 7 april

+ twee Skypegesprekken van 25 minuten na de trainingsdagen

Locatie: Renkum (bij Arnhem)

Tijd: 9.30 uur tot 16.30 uur

Wil je een individuele training op maat of met een paar collega’s? Dan kom ik naar jouw werkplek. Wat de kosten daarvan zijn hangt af van het aantal deelnemers. Interesse? Bel of mail.

Vragen?

Heb je vragen?  Over de inhoud van de trainingen? Of het geschikt zou zijn? Schikken de data niet?

Neem contact met me op. Je kunt me bellen op 06 28 97 26 22 of mailen via info@allinplace.nl.

Met regelmaat komt bijvoorbeeld op LinkedIn de stelling voorbij, dat timemanagement ‘ouderwets’ en niet werkt. Lees hier mijn mening.

Werkstress

Werkstress is beroepsziekte nummer 1 geworden. Je kunt hier de factsheet van TNO over werkstress downloaden.

Zowel leidinggevende als teamlid hebben hun deel van de verantwoordelijkheid, om hierover tijdig aan de bel te trekken. Bij signalen van werkstress is het zaak om naar de oorzaak te kijken.

Verandering van de manier van werken kan een oplossing zijn. Veel werkstress is gerelateerd aan gebrek aan autonomie en hoge taakeisen.

Meer autonomie kun je alleen geven of krijgen, als duidelijk is, hoeveel werk er ligt, wat er aan werk ligt en wat de doelen zijn.

Werkstress bestrijden begint dus met het verkrijgen van overzicht over wat er gedaan moet worden en hoe het gedaan wordt. Zo kom je overbodige en omslachtige handelingen op het spoor.

Verminderde werkstress en verhoging van de productiviteit gaan daardoor samen.

Grip op je tijd en taken geeft rust, zekerheid en vertrouwen

Wat moet je kunnen om je werk goed te doen?

Delegeren zonder grip te verliezen

Een realistische planning maken

Informatiestromen beheersen

Prioriteiten stellen

Acties uitvoeren

Keuzes maken

Snel beslissen

Ik heb in de training geleerd, hoe ik zicht krijgt op hoe druk ik het heb.

Af en toe ben ik nog ’s avonds aan het werk om de deadline van een vergadering te halen, maar niet meer structureel. Ik ben minder gehaast en doet met meer aandacht mijn werk. Ik heb taken afgestoten en die mis ik af en toe nog wel, maar daar is veel meer voldoening over mijn huidige werk voor in de plaats gekomen.

“Ik versnipper mijn werkzaamheden minder en dat bevalt heel goed. In mijn dagindeling is meer ruimte gekomen door een efficiëntere werkwijze. Ik zit nu op een vergelijkbaar project als twee jaar geleden, maar het is een wereld van verschil. Ik krijg veel meer af.

Ik heb goede instructies en handzame hand-outs gehad, waardoor ik gemakkelijker beslissingen neem over wat wanneer te doen. Het lukt goed om te veranderen met ondersteuning van deze tools.

Ik heb het complete pakket afgenomen en vond de trainingen heel goed.”

Wat leer je in mijn training?

  • Hoe je een planning maakt, zodat je overzicht krijgt hoe druk je het hebt
  • Hoe je prioriteiten stelt, zodat je met de juiste dingen bezig bent
  • Hoe je jezelf tot actie aanzet, zodat je je niet rot voelt over uitstelgedrag
  • Hoe je overzicht krijgt en houdt op taken en taakjes, zodat je ontspannen kunt werken
  • Hoe je snel beslissingen neemt, zodat je niet blijft zitten met een lijst vol twijfelgevallen
  • Hoe je delegeert zonder overzicht te verliezen, zodat je geen haastklus op je dak krijgt die een ander had moeten doen

Wat levert je dat op?

Je verspilt geen tijd aan onbelangrijke zaken

Je haalt je deadlines

Je kunt in rust en met aandacht je werk doen

Je kunt je werk goed aan

Je krijgt goede beoordelingen

Je werkplezier is terug

Je hebt tijd en energie over aan het eind van de dag

Je wordt betrouwbaar voor de mensen met en voor wie je werkt

De training is voor mij een eerste bewustwording geweest, van het feit dat ik niet de enige ben die hiermee worstelt en dat het bespreekbaar is.
Door een beter overzicht over mijn werkzaamheden kan ik steeds beter en sneller mijn leidinggevende vragen om ondersteuning. De eerste voorzichtige stappen zijn daarbij gemaakt. Ik probeer vergaderingen beter voor te bereiden door een duidelijke agenda, beslispunten en relevante stukken mee te sturen. Dat gaat steeds beter.
Ik komt steeds meer in het kwadrant van bewuster bekwaam. Ik ervaar nog steeds werkdruk, maar schuif regelmatig de stapels papier aan de kant om prioriteiten te stellen en merkt dan een zekere rust in mijn hoofd.

Ik vond het erg leerzaam en bruikbaar voor in onze praktijk, zoals bv de briefings. Die zijn we meteen gaan toepassen en werkt prima. Wel merk ik dat het lastig is om bepaalde culturen binnen een organisatie te doorbreken. Na de goede voornemens en aftrap blijkt het altijd lastig, om in de waan van de dag deze voornemens te bewaken.

Hier zie je dat je het toepassen van vaardigheden een proces is. Het gaat niet in één keer. Het geeft wel rust, te weten dat je niet de enige bent die hiermee worstelt en dat je wel elke dag een stukje verder kunt komen, door elke dag te werken aan verbetering.

Wat kost deze training?

Je investering is: 597 euro (vrijgesteld van btw)

Data:

woensdag 18 maart en dinsdag 7 april

+ twee Skypegesprekken van 25 minuten na de trainingsdagen

Locatie: Renkum (bij Arnhem)

Tijd: 9.30 uur tot 16.30 uur

Wil je een individuele training op maat of met een paar collega’s? Dan kom ik naar jouw werkplek. Wat de kosten daarvan zijn hangt af van het aantal deelnemers. Interesse? Bel of mail.

VIP traject

Persoonlijke begeleiding en werkplekbezoeken. Kijk hier voor meer informatie.

Online

Liever online leren en meteen aan de slag? Kijk dan bij mijn online academy naar het programma “Baas over je werktijd online”.

TEAM

Heeft jouw team te maken met deze problematiek? Je kunt ook kiezen voor een groepstraining. De training bestaat uit twee dagen groepstraining met maximaal 10 deelnemers, gevolgd door individuele werkplekbezoeken. De hoeveelheid werkplekbezoeken wordt afgestemd op de behoefte. De training is maatwerk en wordt afgestemd op wat de organisatie en de individuele deelnemer nodig heeft. Vaak is er ook behoefte is aan het temmen van je mailmonster en een blinkend bureau.

Bel of mail me voor meer informatie.

06 28 97 26 22