Tem je mailmonster

Lean voor je inbox

Zit je mailbox bomvol? Kun je het niet meer overzien? Is het een tijdverslindend monster geworden?

Dan is het tijd om in te grijpen. Op dat deel van het probleem, waar je zelf de oorzaak van bent.

Wist je dat een groot deel van die overvolle mailbox veroorzaakt wordt door jouw eigen gedrag?

‘Hoho’, roepen veel mensen dan, ‘er komt bij mij heel veel mail binnen! Daar heb ik toch geen invloed op?’.

Dit is maar ten dele waar. Door de manier waarop jij je mail afhandelt, kun je veel mailverkeer tegen gaan. Hoe vaak mail je eindeloos heen en weer, omdat het toch niet helemaal duidelijk is, wat de ander van jou verwacht, of wat jij van de ander verwacht?

Daarnaast is het zo, dat jouw eigen gedrag maakt, dat je mailbox vol raakt en nooit meer leeg komt.

Wees eens eerlijk: hoe vaak lees je een mail en denk je: ‘Dat doe ik later wel’? Hoe vaak lees dan dezelfde mail nog een keer en nog een keer? Zonder dat je er actie op onderneemt? Allemaal tijdverspilling.

Reactie van een deelnemer: ‘Je hebt gelijk. Ik doe het zelf!’

In mijn mailmonstertraining, leer je je eigen valkuilen herkennen en aanpakken.

Je leert snel een diagnose stellen over de binnengekomen mail en hoe je er voor zorgt dat je overzicht krijgt en houdt.

tem je mailmonster

Het resultaat:

Bij veel mensen valt heel snel het kwartje en is de mailbox binnen een dag of week op orde. Er zit geen overweldigende hoeveel meer in en er is overzicht over hoeveel werk er nog in de mailbox zit. Er wordt geen tijd meer verspilt aan meerdere keren open en er niks mee doen. Er is meer kennis van mogelijkheden in Outlook. Email wordt gerichter ingezet en er wordt duidelijker gecommuniceerd.

Anderen hebben iets meer moeite met het invoeren van de verandering en hebben meer ondersteuning nodig. Vooral het stellen van een diagnose en hoe je er vervolgens mee omgaat vergt oefening. Niets zo makkelijk als terugvallen in de manier waarop je het altijd deed.

Vaak moet er ook in het team het één en ander veranderen. Je houdt anders last van de slechte gewoontes van anderen. Daarom haal je nog meer rendement uit de training als je die als team doet.

Soms moet er gesproken worden met je leidinggevende, omdat het takenpakket domweg te groot is voor het aantal uren dat je werkt en is je volle mailbox een symptoom daarvan. Je komt daar tijdens of in de weken na de training achter en kunt het zichtbaar maken. Hierdoor wordt een gesprek hierover concreter.

Gewoon een uur minder per dag in je mailbox rondhangen.

Een uur dat je wel beter kunt besteden.

Voor de training
“Voordat ik een e-mailtraining volgde had ik bergen mail in mijn inbox. Alles stond door elkaar, gelezen, ongelezen, afgehandeld en nog te doen. Ik liet me leiden door de mail-waan-van-de-dag en was er veel tijd aan kwijt. Ik had geen zicht op wat ik allemaal nog doen moest en had voortdurend het gevoel achter de feiten aan te lopen.”

Na de training
“Door de praktische tips en trucs handel ik mijn mail veel sneller af. Het kost me veel minder tijd. Ik kom veel meer toe aan de werkelijk belangrijke zaken en ik communiceer effectiever.”

‘Carla heeft bij ons een team MBO docenten een dag getraind. Het team heeft concrete tips meekregen die ze nog dagelijks toepassen. De training van Carla is waardevol omdat ze werkt met hele herkenbare casussen. Ze doet met een positief kritische blik, met humor en oog voor concreet resultaat.’

“Het inzicht dat ik mijn mailbox leeg moet houden en dat daar tools voor zijn heeft de verwerking van mijn mails sterk verbeterd.

Ik ben blij met de persoonlijke aandacht en de wijze waarop je werkt. Geen 13 in een dozijn, maar kijken wat je als persoon nodig hebt.”

“Bedankt voor de hands-on training. Wat een verademing om de werkdag te starten met een overzichtelijke mailbox, duidelijke to-do lijst en planning”

Op tijd reageren op je mail, zonder dat je continu met je mail bezig bent,

is echt een haalbare kaart.

Wat zijn de mogelijkheden?

Je kunt een individuele training doen. Dan kom ik naar je toe en gaan we samen een ochtend of middag aan de slag.

Je kunt ook met je team deze training doen. Dan gaan we eerst een ochtend samen aan de slag en daarna volgt een individueel werkplekbezoek van een uur voor elke deelnemer. Dat vindt plaats in de middag of de volgende dag.

Een individuele training kost € 317 en is vrijgesteld van btw. Eventueel komen er nog reis- of parkeerkosten bij.

De kosten van een groepstraining hangen af van het aantal deelnemers en de locatie.

Neem gerust contact op voor een prijsopgave.

Mail op info@allinplace.nl of bel 06 28 97 26 22

Grip je op je mail geeft rust, zekerheid en vertrouwen

“Ik kon vroeger wel uren bezig zijn met e-mail. Ik ben er heel blij mee, dank je wel.”

“Ik werk efficiënter met e-mail. Ik onderbreek mijn werkzaamheden minder om op e-mail te reageren en plan afhandeling in. Ik laat geen mail meer in mijn inbox staan, maar archiveer op de juiste plek. Het resultaat is overzicht en rust. Ik ben er blij mee.”

 

Ik deed al 80% goed, maar ik heb toch een nog slimmere manier van werken geleerd. Ik vind het heerlijk en ben echt blij met de training. Ik laat mails niet te lang in mijn inbox staan en ik kan ze veel sneller terugvinden als dat nodig is.