Trainingen voor jouw team

Jij en je team hebben het druk. Er wordt veel van iedereen gevraagd. Er blijft wel eens wat liggen, dat belangrijk is en opgepakt had moeten worden, maar niemand kan er nog wat bij hebben. Deadlines worden niet altijd gehaald, al doet iedereen zijn best. Het overzicht is wel eens zoek en door de stress onstaan ook nog eens communicatiemisverstanden. Een teamlid dreigt zelfs richting burn out te gaan. Dat wil je niet! Er wordt geklaagd over de werkdruk, maar een oplossing zie je niet direct.

Herkenbaar?

Werkdruk is geen objectief iets, maar een beleving. Waar de één in hoog tempo fluitend bezig is, raakt een ander overweldigd door de hoeveelheid. Als leidinggevende van je team heb je daar rekening mee te houden. Mensen zijn niet altijd in staat, om goed aan te geven wat haalbaar is en wat niet. Daarvoor moet je namelijk kunnen plannen, prioriteren, organiseren en tijd inschatten. Niet iedereen gaat dat van nature makkelijk af.

Werkdruk kan ook voortkomen uit inefficiënt werken. Geen optimaal gebruik maken van de middelen die je ter beschikking staan. Of werkprocessen zijn inefficiënt. Er zitten veel handelingen in die weinig tot geen waarde toevoegen. Of door stress worden er fouten gemaakt, die de werkstress alleen maar doen toenemen, omdat het over moet of bijgeschaafd.

Je wilt invloed op de situatie waarin het team zit. Daarvoor moet je een aantal zaken op de rit krijgen:

Je wilt dat je team prioriteiten kan stellen en weet volgens welke criteria dat moet gebeuren

Je wilt voor iedereen zicht op de hoeveelheid werk die er is en de tijd die beschikbaar is

Je wilt dat iedereen efficiënt gebruik maakt van de beschikbare middelen

Je wilt je werkprocessen zo inrichten, dat ze duidelijk zijn, en geen onnodige handelingen bevatten

Waar ga je beginnen om daar verandering in te brengen?

Ik help je graag met dit vraagstuk, door een training samen te stellen, die geschikt is voor jouw team.

We gaan actief aan de slag in plenaire sessies, gevolgd door één of meerdere werkplekbezoeken, om te zorgen dat het geleerde meteen in de praktijk wordt gebracht.

Voor grote groepen is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de online trainingen in combinatie met plenaire sessies en individuele werkplekbezoeken naar behoefte. Ook kunnen er meerdere trainers ingeschakeld worden.

De trainingen voor teams zijn maatwerk. Afhankelijk van wat er speelt komen we tot aantallen plenaire sessies en werkplekbezoeken.

Neem contact met mij op via 06 28 97 26 22 of info@allinplace.nl om te bespreken wat je graag wilt voor je team.

Ik vond het erg leerzaam en bruikbaar voor in onze praktijk, zoals bv de briefings. Die zijn we meteen gaan toepassen en werkt prima.

‘Carla heeft bij ons een team MBO docenten een dag getraind. Het team heeft concrete tips meekregen die ze nog dagelijks toepassen. De training van Carla is waardevol omdat ze werkt met hele herkenbare casussen. Ze doet met een positief kritische blik, met humor en oog voor concreet resultaat.’

De training is voor mij een eerste bewustwording geweest, van het feit dat ik niet de enige ben die hiermee worstelt en dat het bespreekbaar is.
Door een beter overzicht over mijn werkzaamheden kan ik steeds beter en sneller mijn leidinggevende vragen om ondersteuning. De eerste voorzichtige stappen zijn daarbij gemaakt. Ik probeer vergaderingen beter voor te bereiden door een duidelijke agenda, beslispunten en relevante stukken mee te sturen. Dat gaat steeds beter.
Ik kom steeds meer in het kwadrant van bewuster bekwaam. Ik ervaar nog steeds werkdruk, maar schuif regelmatig de stapels papier aan de kant om prioriteiten te stellen en merk dan een zekere rust in mijn hoofd.

Hier zie je dat je het toepassen van vaardigheden een proces is. Het gaat niet in één keer. Het geeft wel rust, te weten dat je niet de enige bent die hiermee worstelt en dat je wel elke dag een stukje verder kunt komen, door elke dag te werken aan verbetering.

Grip op je tijd en taken geeft rust, zekerheid en vertrouwen

VIP traject

Persoonlijke begeleiding en werkplekbezoeken. Kijk hier voor meer informatie.

Online

Online leren? Kijk dan bij mijn online academy naar het programma “Baas over je werktijd online” of “Tem je mailmonster online”.

Bel of mail me voor meer informatie.

06 28 97 26 22