Doe eens gek!

Oei, dat blijft een moeilijke. Niet meegaan met de waan van de dag, maar de tijd nemen om je agenda en takenlijst eens goed door te nemen. Om prioriteiten te stellen, maar soms ook om vaardigheden te leren, die je vervolgens sneller maken.

Een collega van mij, gaf laatst een in-company-training timemanagement. 70% van de deelnemers kwam niet opdagen, omdat ze geen tijd hadden. Keihard nodig, dus, die training. Hoe kan het, dat het bij deze mensen dan toch onderaan de prioriteitenlijst bungelt?

Een klant van mij moet veel verslagen tikken. Dat doet ze met het “RIA-tweevingersysteem”. Voor de jongeren: ooit maakte een keyboardfabrikant reclame dat iedereen kon leren pianospelen met twee vingers. Natuurlijk deed het keyboard de rest, maar voor dat verslag van mijn klant, gaat die vlieger niet op. Uiteraard heeft ze geen tijd om een typecursus te doen.

Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan, met voorbeelden van geen tijd hebben, om aan timemanagement te doen. Allemaal houthakkers met een bot geworden bijl, die geen tijd hebben om hem te slijpen. Iedereen vindt dat de houthakkers niet slim bezig zijn, maar heb je wel eens naar jezelf gekeken?

Doe eens gek, maak tijd om je bijl te slijpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.