Succes binnen je comfortzone?

Het geluid loopt aan het eind van de video niet helemaal gelijk met het beeld. Oorzaak onbekend.

Vorige week zaterdag had ik een trainingsdag met mijn ondernemerscoach. Ze had een activiteit gepland om de groep uit de comfortzone te halen. We hadden de instructie gekregen oude kleren mee te brengen en geen hakken aan te trekken. Ik was allang blij dat ik schoenen aan mocht, want ‘vuurlopen’ was in me opgekomen als mogelijkheid. Ik blij dat het dat niet zou zijn.

Toen ik hoorde dat het ‘vuurspuwen’ zou worden, kreeg ik het wel een beetje benauwd. Brandwonden en vieze benzine per ongeluk doorslikken leken mij tot de mogelijkheden behoren. Ik dacht: “Ik weet nog niet of ik dit ga doen”.

Wat bleek: geen benzine maar parafineolie. Niet zo heel vies en niet gevaarlijk bij doorslikken. Brand pas bij hoge temperatuur en alleen als je het goed vernevelt. Nadat we stevig geoefend hadden op het vernevelen van water, mochten we het echte vuurspuwen gaan proberen. En ik vond het leuk! Spannend maar leuk! Ik had nooit gedacht dat ik dat zou kunnen. En de hele groep heeft het gedaan.

Was het ook uit mijn comfortzone? Jawel, maar niet zo erg als ik gedacht had.

Nou wordt er altijd beweerd dat succes buiten je comfortzone ligt, maar een tijdje terug las ik een verhaal van iemand die daar anders over dacht. En ik vond dat wel hout snijden. Kijk maar naar sporters die kampioen zijn geworden. Ze verleggen misschien fysiek hun grenzen, maar de ijsvloer, atletiekbaan of het racecircuit, liggen voor hen niet buiten hun comfortzone.
Je kunt dus ook succesvol zijn door heel goed te zijn in iets binnen je comfortzone.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.