Rode vlaggetjes alarm!

Laatst gaf ik een praatje over ‘Tem je mailmonster’ voor een groep zzp’ers. Ik laat dan ook altijd live zien, hoe dat werkt met vlaggetjes in Outlook. Eén van de aanwezigen riep toen uit: ‘Maar als ik dat ga doen, dan wordt mijn takenlijst alleen maar steeds langer en krijg ik daar allemaal rode vlaggetjes, die ik dan weer moet verplaatsen. Dan ga je je mail managen in plaats van afhandelen.’

Nou geef ik hem helemaal gelijk, als hij zegt dat je mail niet moet managen, maar afhandelen, maar heeft hij gelijk dat je takenlijst alleen maar langer wordt, als je er een vlaggetje met datum aan hangt?

Nee, dat klopt natuurlijk niet. De hoeveelheid mail neemt niet toe, door er een vlaggetje aan te hangen. Het enige wat het doet, is dat het zichtbaar wordt, hoeveel taken je allemaal hebt! En als er heel veel rood worden, dan zegt dat dus iets over je werkdruk! Of dat je inefficiënt werkt, dat kan natuurlijk ook. Vaak is het een combinatie. Doordat je het zo druk hebt, ga je minder efficiënt werken, waardoor je werkdruk toeneemt.

Verschijnen er allemaal rode vlaggetjes, dan is het zaak om eens te kijken, wat voor taken het zijn, die telkens uitgesteld worden. Vaak zit daar een patroon in en gaat het om dingen die je beter kunt uitbesteden of helemaal niet meer doen.

Ben jij bang voor rode vlaggetjes? Ik help je van je angst af. Schrijf je in voor mijn mailmonstertraining!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.