Hoe jij je creativiteit de das om doet

Vorige week zat ik bij een bijeenkomst over minder hard werken en meer werken vanuit je hart, van een businesscoach.

Ze deed onder andere aan ‘supervage shit’, zoals ze het zelf noemde. Bijvoorbeeld contact maken met je hart. Waarna je wel de oplossing van je probleem vindt.

Nou weet ik uit ervaring dat ‘supervage shit’ werkt. Ze liet ons eerst nadenken over een hardnekkig probleem en de oplossing daarvan. Daarna deed ze een soort van meditatie, waarin je ‘contact legt’ met je hart. Meerdere mensen wisten daarna precies wat de oplossing van hun probleem was!

Geweldig! Je legt contact met je hart en dan komt de oplossing opborrelen.

Helemaal goed. Ik denk alleen dat het iets anders werkt dan zij denkt. Ik denk dat de oplossing ook opborrelt als je contact legt met je grote teen. Waar het om gaat is dat je niet in de piekermodus blijft, maar ontspant. We kennen allemaal het verschijnsel dat onder de douche de beste ideeën opborrelen. Dat is hier ook aan de orde.

Door stress, werkdruk, piekeren, enzovoort, heeft je brein geen tijd om te ontspannen en dat doet je creativiteit de das om. Je blijft in gebaande paden, omdat je je brein de kans niet geeft in een andere modus te komen.

De deelnemers van mijn Challenge kregen niet voor niets de opdracht om oplossingen te bedenken pas een dag na de opdracht om te inventariseren. Een nachtje ergens over slapen doet wonderen.

Opgeleid als medisch bioloog ben ik nog steeds van mening dat je hart gewoon een pomp is en dat je brein aan het hoofd staat van alles wat er in je lichaam gebeurt, maar dat het allemaal met elkaar in verbinding staat en elkaar beïnvloedt is ook zonneklaar.

Doe gewoon wat werkt: ‘supervage shit’ of nuchter lijstjes maken en eens ontspannen. Het effect is hetzelfde.

Veel succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.