Van mislukking naar succes

Een mislukt experiment

Vorig jaar begon ik een project dat gedoemd was te mislukken.

We hebben twee katten en een tuin. Het leek mij het proberen waard om te kijken of ze buiten van een kattenbak gebruik wilden maken, in plaats van de tuin telkens om te spitten.

Zo’n bak moet natuurlijk droog staan, dus heb ik mijn man lief aangekeken om een kattenbakoverkapping te bouwen. Met wat resthout, nieuwe paaltjes en wat shingles heeft hij inderdaad een overkapping gemaakt.

Wat velen al voorspeld hadden en ik in mijn achterhoofd natuurlijk wel verwacht had: het kattenbakhuis werd genegeerd.

Soms start je iets, waarvan je niet zeker weet of het gaat werken. Soms is iedereen er van overtuigd dat het niet gaat werken en hebben ze gelijk. Soms probeer je iets en tegen alle verwachting in lukt het wel. Als je het niet probeert, dan weet je niet zeker of het aanslaat of niet.

Als je iets probeert en het mislukt, dan is het belangrijk dat je de kans krijgt er iets van te leren en dat het je niet als fout aangerekend krijgt en nagedragen.

Bij bedrijven waar fouten maken mag, durven mensen sneller met initatieven te komen. Dat zal niet altijd succesvol zijn, maar uit mislukkingen komen soms weer successen op ander vlak uit voort. Net als bij dit kattenbakhuis.

Het was dus een mislukt experiment.

Toch zonde om weg te doen, dat afdakje.

In onze tuin scharrelt ook een egel. Egels kunnen wel wat hulp gebruiken en daarom het kattenbakhuis omgetoverd tot een egelhuis en voerplek. Dat bleek heel succesvol. Meteen de eerste avond werd het huisje al door de egel bezocht en het bakje leeggegeten.

Toch nog succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.