Vergeet me niet

Dit ga ik niet meer doen!

Sommige taken kun je beter deleten dan doen

Lijkt je takenlijst eindeloos?

Word je er moedeloos van?

Sommige dingen moet je gewoon niet doen. Toch zijn ze op je takenlijst terecht gekomen. Op zich is dat prima. Dat helpt om overzicht te krijgen en tot actie te komen, maar er is wel een grens. Of balans, net wat je wil.

Het is zaak om regelmatig te wieden in je takenlijst en de volgende 3 dingen eraf te halen:

  • Zaken met lage prioriteit. Zaken met lage prioriteit leiden af van zaken met hoge prioriteit. Als er heel veel van zulke zaken opstaan, dan is het tijd om een stel te schrappen. Vaak zul je niet eens merken dat ze er niet opstaan.
  • Taken die de verkeerde kant opgaan. Zijn het dingen die je afleiden of dingen die je dichter bij je doel brengen? Misschien vind je het heel leuk om te doen, maar brengt het je niet dichter naar je doel.
  • Dingen die echt niets opleveren. Toch op de één of andere manier ooit op je lijst terecht gekomen, omdat je ooit dacht dat het nuttig was, maar nu is dat niet meer zo. Schrappen die handel.

Sluipen dezelfde dingen toch telkens je takenlijst op? Of je zorgt dat je het voor eens en altijd regelt, of je maakt een ‘ga-ik-niet-meer-doen-lijst’ die je elke keer dat je wiedt, ook even doorkijkt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.