Aantekeningen maken en nooit meer inkijken. Toch nuttig?

Doe jij dat ook?

Braaf aantekeningen maken en er dan nooit meer in terugkijken?

Lekker blijven doen!

Schrijven is prettig. Veel mensen maken aantekeningen. Van besprekingen, bij workshops. En dat is goed om te doen. Het helpt je brein de aangeboden zaken te verwerken. En je kunt het dan beter op papier doen, dan tikkend op een laptop. Je verwerkt beter bij het schrijven met de hand.

Nadeel: het gedoe met notitieboekjes. Neem je boekjes per onderwerp of één boekje waar je alles inzet? Er zit aan allebei voor- en nadelen. Geen van beide is ideaal. Daar zul je mee moeten leven. Maak een keuze en hou vol.

Van belang is in ieder geval, dat je aantekeningen dus niet alleen maakt om zaken terug te kunnen vinden, maar ook om beter te verwerken in je hoofd. Kom je aantekeningen tegen, waarvan je niet meer weet waar het over ging? Geeft niet. Gooi weg. Het heeft zijn nut gehad. Voel je er niet schuldig over.

Voor de zaken die je terug moet kunnen vinden is het wel fijn als het allemaal op één plek zit. Dus een vaste plek voor je notitieboekjes. Of je gaat digitaal, maar kies dan een apparaat en app, waarmee je kunt schrijven en tekenen met een pennetje. Dan heb alles op een plek, altijd bij je en digitaal doorzoekbaar. Wil je een combi van papier en digitaal en je hebt er wel wat geld voor over, dan kun je kiezen voor Moleskin notitieboekjes samen met de Evernote notitie app.

De voordelen van aantekeningen maken:

  • Je verwerkt informatie beter
  • Je kunt dingen terug vinden die je nodig hebt
  • Je bespaart zoektijd

Wat is jouw oplossing voor het maken van aantekeningen?

Carla van Wees

Werkdrukverlager | productiviteitstrainer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.