10 Tijdverspillers

Kom jij in je werk ook de volgende tijdverspillers tegen?

  1. Het werk van andere mensen doen. Je wilt graag je collega’s helpen die met vragen zitten, dus laat je uit je handen vallen waar je zelf mee bezig was.
  2. Stomme klussen uitstellen. Je hebt er geen zin in, dus besluit je het voor je uit te schuiven. Je hebt dus weer tijd verspild, met het beslissen dat je het op een ander moment gaat doen.
  3. E-mail ping pong. Je stuurt een mailtje, krijgt een vraag terug. Stuurt een antwoord, nog een vraag terug en zo gaat het nog een tijdje heen en weer. Je had beter even kunnen bellen.
  4. Geen beslissing nemen. Eindeloos over iets praten en dan besluiten dat je er op een volgend moment nog een keertje op terug komt. Om er weer uitgebreid over te praten.
  5. Nutteloze vergaderingen. Vergaderingen waarvan je je afvraagt waarom je daar bij moest zijn. Gewoon niet meer doen.
  6. Je planning negeren. Aan de slag gaan met dingen die je niet van plan was te gaan doen. Om onduidelijke redenen. Dat andere komt dan wel.
  7. Stapelen in plaats van archiveren. Geen tijd om goed te archiveren, dus gooi je het op een stapel voor later. En dan is het gevolg:
  8. Zoeken naar dingen die je kwijt bent
  9. Verdwalen op het internet. Heerlijk, dat gaat heel makkelijk!
  10. Telkens dezelfde problemen oplossen. Je het iets opgelost, maar niet gedocumenteerd hoe je dat gedaan hebt. Na een tijdje ben je het vergeten en moet het probleem opnieuw oplossen.

Zonde van je tijd.
Wees eens eerlijk. Welke kom jij tegen? Ga je er wat mee doen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.